Boekje herinneringen hotel Britannia


Boekje herinneringen hotel Britannia

Brit komt weer tot leven

Hotel van Herinneringen; bundel verhalen geven uitstekend gevoel van weleer.

 

Tijdens Festival Onderstroom afgelopen zomer werden er op de boulevard en het strand 8 ludieke verhalen over Brit verteld. Verhalen die gebaseerd zijn op persoonlijke herinneringen en anekdotes verzameld door Riet Mellink, Linda Pijnacker en Kirsten Roosendaal. Bezoekers van het festival kregen zelf ook de gelegenheid om in de nagebouwde hotellobby van Brit hun herinneringen als het ware in te checken en zo kwam het ‘Hotel van Herinneringen’ tot stand.

Boekwerkje met herinneringen
Er is nu een boekwerkje gerealiseerd met een selectie van deze leuke verhalen. Herinneringen waarbij het Badhotel met haar bezoekers, werknemers, leveranciers en badgasten weer volledig tot leven komt. Een stijlvol hotel waar iedere werknemer en (hotel)gast vol trots en met plezier naartoe ging. Ook de ‘oude’ foto’s in het boekje benadrukken uitstekend het gevoel van weleer.

 

‘Dansen in Brit hoort bij het leven’
Zo was er het Vlissings meisje (16) die net als haar moeder vele jaren geleden, wilde gaan dansen in Hotel Britannia. Haar ouders vonden haar echter te jong en daarna kwam het er door omstandigheden gewoon niet meer van. Later toen haar eigen dochter wilde dansen in Brit, moedigde ze het meisje aan. “Ga, wees voorzichtig en maak plezier”. De dochter kreeg ook een dochter. Later wilde ook haar dochter weer dansen in Brit, maar vond haar moeder haar te jong. De oma nodigde hierop haar kleindochter uit voor een logeerpartij en liet haar wél naar Brit gaan. Moegedanst en vol van de avond plofte ze ‘s nachts op de logeermatras naast oma’s bed. “Ik was wakker en we kletsten tot de dageraad. Over uitgaan, over mannen, over liefde. Ja, als je opgroeit in Vlissingen dan hoort dansen in Brit erbij”.

 

‘Kunnen wij ook niet in een hotel gaan wonen?’
Ook het verhaal van de moeder die haar zoontje ophaalde in het hotel omdat hij samen met de zoon van de eigenaar in de kleuterklas zat. Hij speelde graag in Brit; sprong op de bedden, verstopte zich tussen de lege dozen in de kelder en kreeg in de keuken lekkere dingen toegestopt. Maar zijn moeder voelde zich nooit op haar gemak, ook al had ze een nette rok aan getrokken. Op de terugweg praatte hij honderduit en vroeg waarom zij ook niet in een hotel gingen wonen. Dat vond hij namelijk veel leuker dan een rijtjeswoning.

 

Heeft u interesse in het boekje? Via Onderstroom te verkrijgen.