CCXL Theater Vlissingen; één na grootste van Europa


CCXL Theater Vlissingen; één na grootste van Europa
Fantastisch dat in bruisend Vlissingen de één na grootste filmzaal van Europa is gelegen!
Een bioscoop bezoek is de afgelopen jaren een echt avondje uit geworden. Het aantal bioscoopbezoeken in Nederland is dan ook enorm gestegen, circa 33 miljoen mensen in Nederland gingen vorig jaar naar een film.
CineCity heeft met de bouw van de theaterzaal CCXL goed ingespeeld op deze nieuwe trend. Cinecity heeft naast een café, een restaurant, filmzalen en nu een theaterzaal waar theatervoorstellingen, muziekoptredens, congressen, grote partijen en zelfs grote begrafenissen plaatsvinden. De zaal biedt ruimte voor ca. 630 personen; het wordt ook wel de één na grootste filmzaal van Europa genoemd.
 
Grote optredens en evenementen
Met optredens van grote artiesten zoals bijvoorbeeld Dionne Warwick en UB 40. Evenementen waar mensen uit het hele land naartoe komen. De kaartverkoop voor deze evenementen vindt ook in de randstad plaats: in Amsterdam en Den Haag bijvoorbeeld. Waar je eerst voor grote optredens vanuit Zeeland naar de randstad toe ging, gebeurt dat nu andersom!
Partners als CTV en Film by the Sea met een budget van 1 miljoen vergroten het succes van CCXL.
 
Film By The Sea festival
Het Film by the Sea festival is al jarenlang een grote trekker voor zowel nationale als internationale gasten. Het festival voor film en literatuur toont gedurende 1,5 week bekende en minder bekende films, er worden competities gehouden, lezingen en concerten gegeven. Spetterende premières, bijzondere diner arrangementen van top koks en mooie muziekoptredens maken het festival compleet.
 

 
Kijk hier voor het programma van het CCXL theater.

Kijk hier voor meer informatie over Film by the Sea.
 

Foto © Ben Seelt voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl